Kocaeli 30 daha düştü...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca haftalık 100 binde vaka oranlarını açıkladı. Tablo hepimizi çok sevindirdi.

VAKA SAYISI EN ÇOK AZALAN 5 İL

Son bir haftada vaka sayısı en çok azalan illerimiz Gümüşhane, Bilecik, Bayburt, Kocaeli ve Kırklareli oldu. Bakan Koca, illere ait grafiği yine sosyal medya hesabından paylaştı.

SEVİNDİREN DÜŞÜŞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dakikalar önce il il haftalık vaka oranlarını açıkladı. Tam normalleşmeyi konuştuğumuz bugünler de tablo hepimizi sevindirdi. Tüm Türkiye’de 30’lara varan oranda düşüş olduğu gözlendi. Kocaeli de en çok düşüşün yaşandığı kentlerden biri oldu.

GEÇEN HAFTA…

Bakan Koca bir önceki hafta 22-28 Mayıs tarihleri arasındaki haftalık vaka oranlarını açıklamıştı. Geçen haftaki tabloya göre Kocaeli’nin haftalık 100 binde vaka oranı 93,43 şeklindeydi. İstanbul’un oranı ise 89,97’ydi. Yani Kocaeli İstanbul’un önünde seyrediyordu.

BÜYÜK DÜŞÜŞ

Bu hafta ise rakamlar daha da güzel oldu. Kocaeli’nin haftalık 100 binde vaka oranı 63,42 olarak açıklandı. Yüzde 30’un üzerinde bir düşüş gözlendi. Megakent İstanbul’un haftalık 100 binde vaka oranı ise 63,93 şeklinde oldu.

BU GÜCE GÜVENİN

Bakan Koca tabloyu, “İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Vaka sayılarının düşüş eğilimi devam ediyor” diyerek açıkladı.

#

08 Haz 2021 - 18:41 - Sağlık



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gündem Kocaeli Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gündem Kocaeli hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gündem Kocaeli editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gündem Kocaeli değil haberi geçen ajanstır.